петак, 2. октобар 2015.

KLINIKA ZA IZBEGLIČKO PRAVO I PRAVO AZILANATA

Правни факултет Универзитета у Београду и канцеларија УНХЦР-а у Београду /UN High Commissioner for Refugees/ позивају студенте треће, четврте године и апсолвенте Правног факултета Универзитета у Београду да се пријаве за учешће у раду девете генерације Правне клинике за избегличко право и право азиланата (приликом разматрања пријава предност ће имати студенти четврте године основних студија). Програм Правне клинике траје два семестра. Теоријски део ће се одржавати током зимског семестра на Правном факултету у Београду, једном недељно у трајању од два школска часа. Поред наставника и сарадника Правног факултета, наставу ће држати и колеге из УНХЦР-а и релевантних невладиних организација. Током зимског и летњег семестра биће организован и практични рад студената у домаћим невладиним организацијама које се баве правном заштитом тражилаца азила, избеглица и интерно расељених лица. У другом семестру, предвиђена је посета УНХЦР-у, Центрима за азил, Канцеларији за азил и другим институцијама које се баве заштитом избеглица и азиланата.


Свим студентима који успешно заврше програм биће додељен сертификат.


Рок за предају пријава је понедељак 5. октобар 2015. године, а настава почиње 16. октобра 2015. године. Настава ће се одржавати петком од 13:30 до 15:00 часова.


Пријаве са биографијом и мотивационим писмом слати доц. др Бојани Чучковић на cuckovic@ius.bg.ac.rs. У пријави обавезно навести број индекса, контакт телефон и електронску адресу. 

Нема коментара:

Постави коментар