субота, 1. октобар 2016.

PRAVILA IZDAVANJA I KORIŠĆENJA STUDENTSKE ČIP KARTICE

1. УВОДНЕ ОДРЕДБЕ 
1.1. Студентска картица је мултифункционална чип картица која се користи за различите намене у оквиру пројекта Gaudeamus.

2. ИЗДАВАЊЕ КАРТИЦЕ
2.1. Студентска картица је власништво Факултета (у даљем тексту Издавалац) на чији захтев се мора вратити.
2.2. Права и обавезе која су регулисана општим правилима издавања и коришћења Студентске картице су саставни део Уговора о студирању на основним академским студијама Правног факултета Универзитета у Београду.
2.3. Студентска картица се може издати сваком студенту који испуњава услове за издавање.
2.4. Корисник је одговоран за тачност свих података датих Издаваоцу и обавезан је да сваку промену из Уговора о студирању пријави Издаваоцу. Све трошкове због непријављених промена, сноси Корисник.
2.5. Корисник картице је сагласан да његови лични подаци могу бити коришћени од стране Издаваоца, за формирање базе података, која ће бити коришћена од стране ЕОЦ-а и других организација које ће омогућити функционалност картице изван система Издаваоца.

3. КОРИШЋЕЊЕ КАРТИЦЕ 
3.1. Корисник потписивањем Уговора о студирању, стиче право на коришћење услуга Издаваоца, ЕОЦ-а и других организација.
3.2. ЕОЦ - Европски омладински центар је организација која на територији Републике Србије заступа међународне пројекте EYCA и ISIC који се тичу студентских бенефиција у земљи и иностранству.
3.3. ISIC (International Student Identity Card) - Међународна студентска идентификациона картица представља званично верификовани документ, који је признат у 125 земаља света, као међународни студентски ID, подржан од стране UNESCO-а. 3.4. EYCA (European Youth Card) - Европска омладинска картица је међународна картица која студентима широм Европе пружа низ погодности из различитих области, подржана од стране Савета Европе и Европског парламента.
3.5. ОСИГУРАЊЕ - Подразумева осигурање од последице незгоде у земљи, које важи 365 дана у години у Студентском дому и ресторану, на факултету и било ком другом месту, као и путно осигурање које покрива трошкове лечења у свим земљама света за неограничен број путовања. 3.5.1. ПЕРИОД ВАЖЕЊА КАРТИЦЕ - Корисник добија картицу која важи две године након чега се картица трајно деактивира.
3.5.2. ПЕРИОД ВАЖЕЊА ОСИГУРАЊА - Корисник добија осигурање које важи годину дана. 3.6. ИНФОРМАТОР - Уз сваку издату Студентску картицу корисник добија пратећи информативни материјал о условима осигурања и погодностима које картица омогућава у земљи и иностранству.

4. ФУНКЦИОНАЛСТ КАРТИЦЕ 
4.1 Корисник има могућност да чип картицу користи и у другим системима ван факултета, уколико је стекао неопходне услове за коришћење картице у студентском дому, односно мензи, као и за евидентирање лекарских прегледа у Студентској поликлиници.

5. УКРАДЕНА / ИЗГУБЉЕНА КАРТИЦА
5.1 Корисник је обавезан да одмах пријави губитак / крађу картице Издаваоцу.
5.2 Укупан износ штете настао губитком/крађом картице сноси Корисник, уколико то није другачије регулисано пословном политиком Издаваоца картице.
5.3 Картица пронађена после пријаве нестанка не сме се користити и мора се вратити Издаваоцу.

6. ОТКАЗ КОРИШЋЕЊА КАРТИЦЕ
6.1 Издавалац може ускратити право коришћења картице без образложења уколико се Корисник не придржава Правила коришћења Студентске картице.
6.2 Корисник је дужан да на захтев Издаваоца врати картицу одмах по пријему обавештења о отказу.
6.3 Уколико се студент одриче права коришћења међународних лиценци ISIC и EYCA, као и осигурања неопходно је да поднесе посебан захтев.

7. ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ 
7.1 Потписивањем Уговора о студирању, Корисник потврђује да је упознат и сагласан са свим одредбама Правила коришћења Студентске картице. 

Нема коментара:

Постави коментар